espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Πρώτη εγκατάσταση μικρού κυκλότρου σε νοσοκομείο στην Ελλάδα, στο Γ.Α.Ν.Π. «Μεταξά»
SHARE POST
social
social
social
Πρώτη εγκατάσταση μικρού κυκλότρου σε νοσοκομείο στην Ελλάδα, στο Γ.Α.Ν.Π. «Μεταξά»

Τα εγκαίνια της πρώτης εγκατάστασης μικρού κυκλότρου σε νοσοκομείο στην Ελλάδα, προσφορά της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν στο Γ.Α.Ν.Π. «Μεταξά» τη Δευτέρα 31/05/2021.

Το κύκλοτρο BG-75 του κατασκευαστικού οίκου BestABT είναι ένας επιταχυντής πρωτονίων 7.5 MeV που παράγει το ραδιοϊσότοπο φθόριο-18 και συνοδεύεται από μία μονάδα χημικής σύνθεσης και από αυτοματοποιημένο σύστημα ποιοτικού ελέγχου για το τελικώς παραγόμενο ραδιοφάμακο FDG.

Το ραδιοφάμακο FDG έχει χρόνο ημίσειας ζωής μόλις 115 λεπτά και κατ’ επέκταση είναι ιδιαίτερης σημασίας η ελαχιστοποίηση του χρόνου μεταξύ της παραγωγής και της χορήγησής του για την εξέταση PET/CT, την πιο σημαντική εξέταση για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Το κύκλοτρο BG-75 και ο συνοδός εξοπλισμός του είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένο με το ήδη υπάρχον σύστημα PET/CT του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου αφού μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη δόση του FDG ανάλογα με την ζήτηση (Dose on Demand) των εξετάσεων.

To Γ.Α.Ν.Π. «Μεταξά» είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα με δυνατότητα παραγωγής του FDG ανά πάσα στιγμή εντός του νοσοκομείου, χωρίς την εξάρτηση από εξωτερικό προμηθευτή, ώστε να εξασφαλίζονται έγκαιρα οι απαραίτητες δόσεις FDG για τους ογκολογικούς ασθενείς. Χάρη στο κύκλοτρο, οι εξετάσεις PET/CT θα μπορούν να πραγματοποιούνται για τους ασθενείς με μεγαλύτερη ευελιξία, ενώ δεν θα πληρώνονται άσκοπα δόσεις FDG για εξετάσεις που για κάποιο λόγο ακυρώθηκαν.

Περισσότερες πληροφορίες για το κύκλοτρο μπορείτε να δείτε παρακάτω:
https://www.papapostolou.gr/product/abt-bg-75-biomarker-generator-2/

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ