espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Ο πρώτος Μαστογράφος Ψηφιακής Τομοσύνθεσης με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης 2D & 3D σε δημόσιο νοσοκομείο
SHARE POST
social
social
social
Ο πρώτος Μαστογράφος Ψηφιακής Τομοσύνθεσης με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης 2D & 3D σε δημόσιο νοσοκομείο
ψηφιακός μαστογράφος με τεχνητή νοημοσύνη
ψηφιακή μαστογραφία

Σημαντική αναβάθμιση στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υποδομών και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας αναφορικά με την απεικόνιση του μαστού, αποτελεί η εγκατάσταση του κορυφαίου συστήματος Ψηφιακής Μαστογραφίας και Τομοσύνθεσης, SELENIA DIMENSIONS 3D του Αμερικανικού οίκου HOLOGIC, με ενσωματωμένη την τεχνική συνθετικής 2D μαστογραφίας C-VIEW™ και λογισμικό υποβοηθούμενης διάγνωσης με Τεχνητή Νοημοσύνη ProFound AI™ της Αμερικανικής εταιρείας iCAD, στο Γενικό Νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Η παράδοση, εγκατάσταση και πλήρης εκπαίδευση λειτουργίας του ψηφιακού μαστογράφου, πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την εταιρία PAPAPOSTOLOU, υπό την αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

➡️ O Ψηφιακός Μαστογράφος SELENIA DIMENSIONS 3D είναι κατασκευής του κορυφαίου και βραβευμένου Οίκου HOLOGIC, πρωτοπόρου στην τεχνική της τομοσύνθεσης, με περισσότερες από 10.000 εγκαταστάσεις παγκοσμίως, καθώς και με περισσότερες από 200 κλινικές μελέτες, που αποδεικνύουν την αύξηση στην ανίχνευση των καρκίνων και την μείωση στα ψευδώς θετικά αποτελέσματα με την χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Η HOLOGIC, είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει τεχνολογία τομοσύνθεσης πιστοποιημένη ως προς την ανωτερότητά της σε σχέση με την 2D ψηφιακή μαστογραφία ειδικά για τις γυναίκες με πυκνούς μαστούς “FDA approved as superior to standard 2D mammography for routine breast cancer screening of women with dense breast”.

➤ Το εγκατεστημένο στο Γενικό Νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» σύστημα SELENIA DIMENSIONS 3D, διαθέτει την επαναστατική τεχνική συνθετικής 2D μαστογραφίας C-VIEW™ με την οποία εξαλείφεται πλήρως η ανάγκη για την λήψη 2D ψηφιακής μαστογραφίας ώστε η συνολική δόση ακτινοβολίας και ο χρόνος εξέτασης του πλήρους μαστογραφικού ελέγχου να ελαττώνονται σημαντικά.

☑ Η συνθετική μαστογραφία C-VIEW™ της HOLOGIC διαθέτει την μοναδική κλινική ένδειξη από τον FDA προκειμένου να αντικαταστήσει την 2D εξέταση σε έναν μαστογραφικό έλεγχο και να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα ώστε να παρέχει μία αξιόπιστη διάγνωση.

➡️ Το λογισμικό υποβοηθούμενης διάγνωσης με Τεχνητή Νοημοσύνη ProFound AI™ της Αμερικανικής εταιρείας iCAD, βασίζεται σε έναν αλγόριθμο Tεχνητής Nοημοσύνης που “εκπαιδεύτηκε” χρησιμοποιώντας δεδομένα από τουλάχιστον 12.000 περιστατικά ώστε να παράγει ενδεικτικές βαθμονομήσεις επιβεβαιωμένων ευρημάτων ανά περιστατικό.

☑ Aνιχνεύει πυκνώσεις μαλακών μορίων, μικροασβεστώσεων αλλά και αρχιτεκτονικές διαταραχές τόσο στις 2D εικόνες όσο και στις εξετάσεις τομοσύνθεσης (3D) και δίνει ποσοστό βεβαιότητας (certainty of findings) με υψηλή ευαισθησία >91% και ειδικότητα > 59% , ενώ ταυτόχρονα διαθέτει 3 επίπεδα ρύθμισης της ευαισθησίας και ειδικότητας.

☑ Προσδίδει lesion score (ποσοστό βεβαιότητας) σε κάθε ύποπτο εύρημα της μαστογραφίας αλλά και συνολικό Case Score για την πλήρη εξέταση, ενώ αποτελεί για τους ακτινοδιαγνώστες ένα σημαντικό και αναβαθμισμένο εργαλείο για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ψηφιακό μαστογράφο SELENIA DIMENSIONS, μπορείτε να δείτε παρακάτω:
selenia-dimensions

Για να δείτε όλα τα κέντρα που διαθέτουν ψηφιακό μαστογράφο HOLOGIC, ακολουθήστε τον παρακάτω:
hologic-digital-mammography-systems-list

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ