espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Δωρεά γραμμικού επιταχυντή στον Άγιο Σάββα από την οικογένεια Αγγελόπουλου
SHARE POST
social
social
social
Δωρεά γραμμικού επιταχυντή στον Άγιο Σάββα από την οικογένεια Αγγελόπουλου

Τα εγκαίνια του νέου Γραμμικού Επιταχυντή “Unique” του Αμερικάνικου οίκου VARIAN, πραγματοποιήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού του Προέδρου ΔΣ- Διοικητή Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», Γεωργίου Δενδραμή και του Επιστημονικά Υπευθύνου του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, Χαράλαμπου Ζαμπάτη και πλήθους καλεσμένων.

Ο γραμμικός επιταχυντής, αποτέλεσε δωρεά από τους κ.κ. Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γεώργιου Αγγελόπουλου, στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου-Στάχτου, που έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη ζωή. Ο νέος Γραμμικός Επιταχυντής αποτελεί ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο επιτρέπει την προηγμένη ακτινοθεραπεία και στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, στο τμήμα ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου έχει ήδη συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου και την ανακούφιση περισσοτέρων ασθενών.

«Χάρις σε σένα Ιωάννα».  Αυτές οι τέσσερις λέξεις υποδέχονταν τους δεκάδες επισκέπτες, στο αμφιθέατρο του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών “Άγιος Σάββας” το βράδυ της περασμένης Τρίτης 21/11/2017. Όπως είπε ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, επιθυμία της συζύγου του ήταν να προσφερθεί ένας υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής, όταν η ίδια νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βοστώνης, ώστε όλοι οι ασθενείς να τυγχάνουν καλύτερης θεραπείας.

Από την πλευρά του, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, κ. Χαράλαμπος Ζαμπάτης δήλωσε: «Η δωρεά του Γραμμικού επιταχυντή εντάσσεται σε μία παρουσία υποστήριξης και δωρεών της οικογένειας Αγγελόπουλου, για περισσότερα από 40 χρόνια. Το συγκεκριμένο μηχάνημα έφερε την παρεχόμενη από το Νοσοκομείο μας ακτινοθεραπεία 15 χρόνια μπροστά. Επιτρέπει την προηγμένη ακτινοθεραπεία με όλες τις σύγχρονες  μορφές, δηλαδή μπορεί κανείς να προσφέρει ομοιόμορφη δόση ακτινοβολίας στους ιστούς που πάσχουν προστατεύοντας παράλληλα τα ευαίσθητα  όργανα, ελέγχοντας κάθε μέρα με απεικόνιση την ακρίβεια της θεραπείας».

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ