espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Ημερίδα Ψηφιακής Μαστογραφίας με Τομοσύνθεση και Σκιαγραφικά
SHARE POST
social
social
social
Ημερίδα Ψηφιακής Μαστογραφίας με Τομοσύνθεση και Σκιαγραφικά

Συμμετέχουμε στην Ημερίδα Ψηφιακής Μαστογραφίας – Τομοσύνθεσης και σκιαγραφικών μαστού παρέχοντας τον διαγνωστικό σταθμό του ψηφιακού μαστογράφου SELENIA DIMENSIONS.

Μπορείτε να μας βρείτε στις 2/6/18 στο Χωρέμειο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου Παίδων, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις περιστατικών ψηφιακής μαστογραφίας, τομοσύνθεσης και μαστογραφίας με σκιαγραφικά  από έμπειρους ιατρούς / εκπαιδευτές  που θα συμμετέχουν.”

Λίγα λόγια για τις τεχνικές απεικόνισης της Hologic:

SECUR VIEW DX
SECUR VIEW

Η HOLOGIC, πρωτοπόρος στην τεχνική της τομοσύνθεσης, διαθέτει σε εμπορική κυκλοφορία από το 2008 την εν λόγω τεχνική, με περισσότερες πλέον από 8000 εγκαταστάσεις τομοσύνθεσης παγκοσμίως  ενώ είναι η πρώτη που διαθέτει για την τεχνική της τομοσύνθεσης έγκριση FDA (DBT / 2& 3D Image Set).

Ειδικότερα:

1) Είναι η πρώτη εταιρία που διαθέτει έγκριση από FDA σχετικά με την υπεροχή της συγκεκριμένης τεχνικής τομοσύνθεσης έναντι της κλασσικής 2D ψηφιακής μαστογραφίας (FDA indication as superior to FFDM).

Είναι η μοναδική που διαθέτει αποδεδειγμένη κλινική υπεροχή και ανωτερότητα σε σχέση με την 2D ψηφιακή μαστογραφία σε συνδυασμό με αντίστοιχη μείωση στις επανακλήσεις (recall rates) .

Είναι η μοναδική τεχνολογία τομοσύνθεσης πιστοποιημένη ως προς την ανωτερότητά της σε σχέση με την 2D ψηφιακή μαστογραφία ειδικά  για τις γυναίκες με πυκνούς μαστούς  FDA approved as superior to standard 2D mammography for routine breast cancer screening of women with dense breast”.

2) Η HOLOGIC είναι η μοναδική εταιρία που έχει αποδείξει με ανεξάρτητες πολυκεντρικές μελέτες (περισσότερες από 100)  ότι με τη χρήση του SELENIA DIMENSIONS και της πρωτοποριακής του τεχνολογίας εξασφαλίζεται αύξηση της διαγνωστικής ευαισθησίας και ειδικότητας του συστήματος μαστογραφίας,  αύξηση ανίχνευσης των αληθώς καρκινικών ευρημάτων και ταυτόχρονη  μείωση των ψευδώς υπόπτων ευρημάτων.

3) Η HOLOGIC είναι η μοναδική εταιρία που έχει αποδείξει την υπεροχή της 2D & 3D ψηφιακής μαστογραφίας σε σχέση με την κλασική 2D ψηφιακή μαστογραφία με την εφαρμογή των ειδικά μελετημένων επί σειρά ετών και αποκλειστικά χρησιμοποιoύμενων απο την HOLOGIC τεχνικών παραμέτρων τομοσύνθεσης .

Ειδικότερα, οι πλέον πρόσφατες δημοσιευμένες μελέτες (ενδεικτικά επισυνάπτω) με την χρήση του Ψηφιακού Μαστογράφου SELENIA DIMENSIONS  για τον συνδυασμό 2D και 3D ψηφιακής μαστογραφίας απέδειξαν ότι εξασφαλίζεται:

  • 40% αύξηση στην ανίχνευση των διηθητικών καρκίνων
  • 27% αύξηση στην ανίχνευση καρκίνων  (διηθητικών και μη διηθητικών)
  • 15% μείωση σε ψευδώς θετικά αποτελέσματα

H εξέλιξη της τεχνικής Τομοσύνθεσης της HOLOGIC είναι η μοναδική εγκεκριμένη από FDA, τεχνική C-VIEWTM (Synthesized 2D mamography)

Μέσω της επαναστατικής τεχνικής C-VIEWTM εξαλείφεται πλήρως η ανάγκη για την λήψη 2D ψηφιακής μαστογραφίας καθώς μέσω της 3D λήψης δημιουργείται η synthesized 2D εικόνα του ίδιου μαστού η οποία ως πλήρως επεξεργασμένη εικόνα απεικονίζει ευκρινέστερα όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και δομές μιας 2D εξέτασης. Ως εκ τούτου η συνολική δόση και ο χρόνος εξέτασης του πλήρους μαστογραφικού ελέγχου ελαττώνονται σημαντικά.

Eπιπλέον επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη τεχνική CView  είναι η μοναδική με κλινικές μελέτες καθώς και η μοναδική εγκεκριμένη και πιστοποιημένη από FDA ως κλινικά κατάλληλη και επαρκής για να αντικαταστήσει την 2D FFDM ψηφιακή μαστογραφία χωρίς να απαιτείται έτσι η λήψη 2D ψηφιακής  µαστογραφίας.

4) Το  SELENIA DIMENSIONS είναι το μοναδικό σύστημα παγκοσμίως  που με έγκριση FDA  διαθέτει την πρωτοποριακή δυνατότητα πραγματοποίησης βιοψιών και στις 3D λήψεις πραγματοποιώντας έτσι βιοψίες και στις αλλοιώσεις που είναι ορατές μόνο σε τομοσυνθετικές εικόνες. Επιπλέον μέσω των βιοψιών σε 3D λήψεις εξασφαλίζεται ευκολότερος εντοπισμός των βλαβών καθώς και μειωμένη δόση ακτινοβολίας στην ασθενή εφόσον απαιτούνται λιγότερες εκθέσεις.

5) Διαθέτει την πρωτοποριακή δυνατότητα COMBO MODE μέσω της οποίας πραγματοποιεί λήψη μαστογραφίας 2D και 3D με μία και μόνο συμπίεση του μαστού ώστε να είναι εφικτή η ακριβής σύγκριση και στοίχιση ευρημάτων μεταξύ εικόνων τομοσύνθεσης και κανονικής 2D εικόνας.

Η συνδυαστική λήψη παρέχει την δυνατότητα να λαμβάνονται 2D εικόνες και να πραγματοποιούνται 3D σαρώσεις κατά την ίδια συμπίεση. Όχι μόνο είναι ιδανικό για τον τεχνολόγο, αλλά επίσης είναι πλεονέκτημα για τους ασθενείς επειδή ελαχιστοποιεί τον αριθμό των συμπιέσεων καθώς και τον συνολικό χρόνο εξέτασης και συμπίεσης. Επειδή οι 2D και 3D σαρώσεις λαμβάνονται κατά την ίδια συμπίεση, τα ζεύγη εικόνων καταχωρούνται μαζί. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε δομή σε μία δεδομένη θέση συντεταγμένων Χ,Ψ στην 3D εικόνα θα απεικονίζει την ίδια δομή στην ίδια Χ,Ψ περιοχή στην 2D εικόνα. Η μελέτη των ζευγών εικόνων επιτρέπει στους ιατρούς να παρατηρούν ταυτόχρονα τα σετ δεδομένων.

Επίσης η Τομοσύνθεση πραγματοποιείται σε όλες τις λήψεις , τόσο σε CC όσο και σε ΜLO.

6) Δυνατότητα  απεικόνισης  μαστογραφίας με Σκιαγραφικά (CONTRAST ENHANCED MAMMOGRAPHY), κατά την οποία λαμβάνονται εικόνες του μαστού υπό έγχυση σκιαγραφικού και επισημαίνονται έτσι οι περιοχές αγγειογένεσης μέσω αυξημένης απορρόφησης σκιαγραφικής ουσίας.

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ