espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Για Πρώτη Φορά Παραγωγή Ραδιοφάρμακου σε Ελληνικό Νοσοκομείο
SHARE POST
social
social
social
Για Πρώτη Φορά Παραγωγή Ραδιοφάρμακου σε Ελληνικό Νοσοκομείο

Εγκαταστάθηκε Νοσοκομειακό κύκλοτρο στο Γ.Ν.Κ.Π « ΜΕΤΑΞΑ»

Καμία καθυστέρηση πλέον στις διαγνωστικές εξετάσεις PET/CT των καρκινοπαθών

Αθήνα 7 Ιουνίου 2021. Το πρώτο Νοσοκομειακό κύκλοτρο –επιταχυντής πρωτονίων-, προσφορά της Περιφέρειας Αττικής, εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το νοσοκομείο στους ογκολογικούς ασθενείς.

Το κύκλοτρο BG-75 του κατασκευαστικού Οίκου BestABT μαζί με τον συνοδό του εξοπλισμό, παράγει in-house το ραδιενεργό ισότοπο φθόριο-18, που χρησιμοποιείται για τη χημική σύνθεση του ραδιοφαρμάκου FDG και αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά για την Ελλάδα από την εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ η οποία πέραν της εγκατάστασης, διαμόρφωσε και τον ειδικό χώρο τοποθέτησής του, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ακτινοπροστασίας.

Το πρωτοποριακό αυτό μηχάνημα, που εγκαθίσταται για πρώτη φορά σε δομή Υγείας του ΕΣΥ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ήδη υπάρχον PET/CT, του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου, αφού μπορεί να εξασφαλίσει άμεσα την απαραίτητη δόση του FDG ανάλογα με τη ζήτηση των εξετάσεων κι έτσι αυτές θα μπορούν να πραγματοποιούνται για τους ασθενείς με μεγαλύτερη ευελιξία.

Με τον τρόπο αυτόν, επιτυγχάνεται η αποδέσμευση από εξωτερικούς προμηθευτές του πολύτιμου ραδιοφαρμάκου και με δεδομένο ότι το FDG θα παράγεται άμεσα εντός του νοσοκομείου, ο χρόνος μεταξύ της παραγωγής και της χορήγησής του στους ασθενείς ελαχιστοποιείται, διασφαλίζοντας ότι ο ασθενής θα λάβει την δόση που έχει ανάγκη, αλλά και οι εξετάσεις θα έχουν ομαλή και αποδοτική ροή.

Παράλληλα με το Γ.Α..Ν.Π. «Μεταξά», αντίστοιχη εγκατάσταση έχει πραγματοποιηθεί και αναμένεται η ολοκλήρωσή της και στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ