espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Εγκατάσταση ψηφιακού συστήματος μαστογραφίας SELENIA 3DIMENSIONS στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ
SHARE POST
social
social
social
Εγκατάσταση ψηφιακού συστήματος μαστογραφίας SELENIA 3DIMENSIONS στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ

Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού των υποδομών και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας αναφορικά με την απεικόνιση του μαστού, ολοκληρώθηκε στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ η εγκατάσταση του κορυφαίου συστήματος Ψηφιακής Μαστογραφίας και Τομοσύνθεσης, SELENIA 3DIMENSIONS του Αμερικανικού Οίκου HOLOGIC, με ενσωματωμένη την τεχνική συνθετικής 2D μαστογραφίας Ιntelligent2D καθώς και την τεχνική μαστογραφίας με σκιαγραφικό i-VIEW™.
Η παράδοση, εγκατάσταση και πλήρης εκπαίδευση λειτουργίας του ψηφιακού μαστογράφου, πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την έμπειρη ομάδα της PAPAPOSTOLOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES.

Το νέο σύστημα μαστογραφίας 3Dimensions™ πραγματοποιεί την εξέταση Genius™ 3D Mammography™, η οποία είναι πιο ακριβής από τις συμβατικές 2D μαστογραφίες ανιχνεύοντας αποδεδειγμένα 20% – 65% περισσότερους διηθητικούς καρκίνους του μαστού ενώ μέσω του μοναδικού λογισμικού CLARITY HD δημιουργεί 3D εικόνες υψηλής ανάλυσης στα 70μ pixel size, παρέχοντας την υψηλότερη δυνατή διαγνωστική πληροφορία από οποιοδήποτε άλλο σύστημα και άριστη διακριτική ικανότητα από το πλέον αρχικό στάδιο.
Το εγκατεστημένο στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ σύστημα SELENIA 3DIMENSIONS διαθέτει την ειδική για την μαστογραφική απεικόνιση πιστοποίηση EUREF διαβεβαιώνοντας τα νοσοκομεία και τα κέντρα απεικόνισης ότι τα συστήματα SELENIA Dimensions 2D και 3D έχουν περάσει από μια σειρά μηχανικών και κλινικών δοκιμών που αποδεικνύουν ότι πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας εικόνας, έκθεσης ακτινοβολίας και σταθερότητας που ορίζονται από τον EUREF για τον προληπτικό και διαγνωστικό εξοπλισμό μαστογραφίας.

Διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά και τεχνικές όπως:

  • Μοναδικά καινοτόμα πίεστρα που διαθέτουν καμπύλη επιφάνεια και προσαρμόζονται αυτόματα στη φυσική κινητικότητα και στο σχήμα του μαστού παρέχοντας ομοιόμορφη συμπίεση και εξαιρετικά άνετη εξέταση. Mέσω του συστήματος SMART CURVE εξασφαλίζεται ομοιόμορφη και ανώδυνη συμπίεση για την εξεταζόμενη εφόσον μέσω της ανατομικής κατασκευής τους ακολουθείται το σχήμα και η φυσική κινητικότητα του μαστού τόσο στις πλαϊνές περιοχές όσο και στο πρόσθιο τμήμα του (κοντά στο θωρακικό τοίχωμα).
  • CLARITY HD
    Μοναδικό λογισμικό που δημιουργεί 3D εικόνες υψηλής ανάλυσης στα 70μ pixel size,τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους μαστούς,παρέχοντας την υψηλότερη δυνατή διαγνωστική πληροφορία των 7,14 lp/mm και άριστη διακριτική ικανότητα από το πλέον αρχικό στάδιο.
    Παρέχει περισσότερο φυσικές μαστογραφίες για βελτίωση της απεικόνισης των μικροαποτιτανώσεων καθώς και υψηλότερο contrast, εξαλείφοντας τα artifacts και βελτιώνοντας σημαντικά την απεικόνιση γραμμής δέρματος (skin line)
  • Τεχνική Σκιαγραφικών – i-VIEW™ Contrast Enhanced 2D Imaging Option
    Πρωτοποριακή Τεχνική ανάδειξης των ύποπτων περιοχών κατά την οποία λαμβάνονται εικόνες του μαστού υπό έγχυση σκιαγραφικού και επισημαίνονται οι περιοχές αγγειογένεσης μέσω αυξημένης απορρόφησης σκιαγραφικής ουσίας
  • ΙΝΤΕLLIGENT 2D™
    Με την πρωτοποριακή τεχνική ΙΝΤΕLLIGENT 2D™ εξαλείφεται πλήρως η ανάγκη για την λήψη 2D ψηφιακής μαστογραφίας καθώς μέσω μόνο της τομοσυνθετικής 3D λήψης και του CLARITY HD δημιουργείται η συνθετική 2D εικόνα του ίδιου μαστού η οποία ως πλήρως επεξεργασμένη εικόνα απεικονίζει ευκρινέστερα όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και δομές της 2D εξέτασης.
    Έτσι με την λήψη μόνο της εξέτασης τομοσύνθεσης προκύπτει και η συνθετική 2D μαστογραφία και επομένως ο χρόνος εξέτασης και η δόση ακτινοβολίας μειώνονται σχεδόν στο μισό. Ο χρόνος πραγματοποίησης εξέτασης τομοσύνθεσης είναι μόλις 3,6 sec ανά λήψη, ο συντομότερος από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα παγκοσμίως, με σαφές πλεονέκτημα στην ακρίβεια εξέτασης, στην δόση ακτινοβολίας και στην άνεση της εξεταζόμενης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://www.3dimensionsmammography.eu/3dimensions-system/

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ