espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Επέτειος 90 χρόνων
SHARE POST
social
social
social
Επέτειος 90 χρόνων
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου του Cambridge, Ακαδημαϊκός κ. Αθανάσιος Φωκάς (και προσκεκλημένος ομιλητής), ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Πάνος Λιγομενίδης, και ο καθηγητής Χαράλαμπος Ρούσσος
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σαρτζετάκης με τη σύζυγό του Έφη και την κόρη τους Πετρούλα, και ο οικοδεσπότης της βραδιάς κ. Νίκος Παπαποστόλου με τη σύζυγό του Καίτη και την κόρη τους Ντόροθυ.
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο Απόστολος Ζαμπέλας, Αντιπρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, με τη σύζυγό του, και ο Νίκος Παπαποστόλου
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Η Αναστασία Μηλοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρ. Όρους Σινά και πρόεδρος της H.E.D.A, η Ντόροθυ Παπαποστόλου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Σινά κ.κ. Δαμιανός, η δημοσιογράφος Ελένη Μπίστικα, η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου (και παρουσιάστρια της εκδήλωσης) και ο Ορέστης Παπαποστόλου
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο κ. και η κα. Θάνου Ασκητή, η Μαρία Γεωργιάδου και ο Στράτος Τζώρτζογλου.
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο κ. Λουκάς Ανανίκας, Γ.Γ. Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, η Καίτη και ο Νίκος Παπαποστόλου

                                                                                                                                                                            Τον Φεβρουάριο του 2005, στην κατάμεστη Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, χωρητικότητας 2000 θέσεων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επετείου των 90 Χρόνων της εταιρείας ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

Κύριο Θέμα της εκδήλωσης, η παρουσίαση της οποίας οργανώθηκε αποκλειστικά από τους ανθρώπους της ίδιας της εταιρείας, ήταν η “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Πολιτιστική και Κοινωνική Χορηγία”.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κ. Αθανάσιος Φωκάς, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge, Ακαδημαϊκός και ο κ. Fernando de Valenzuela, International President of the Association of European Journalists.

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η έγκριτη δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, ξεκίνησε με οπτικοακουστική παρουσίαση και σύντομες μαρτυρίες σημαντικών στελεχών της εταιρείας που απέδωσαν το στίγμα της επιχείρησης.

Ακολούθησε το κύριο μέρος με την ομιλία του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας κ. Νίκου Παπαποστόλου, η οποία επικεντρώθηκε στο κυρίως θέμα της εκδήλωσης και είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Παπαποστόλου είπε: “Η επιχείρηση αποτελεί βασικό κύτταρο της σημερινής παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Είτε αφορά σε βιομηχανία, είτε σε εμπόριο, είτε σε παροχή υπηρεσιών, αποτελεί μια μονάδα μέσα στην κοινωνία που δρα τόσο ως δότης όσο και ως αποδέκτης. Οφείλει να εκτιμά αυτό που λαμβάνει και να το διαχειρίζεται με την προσήκουσα κοινωνική ευθύνη, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε ευαίσθητους τομείς όπως η Υγεία.”

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Αθανασίου Φωκά με θέμα “Τεχνολογία και Έρευνα – Η νέα εθνική προσπάθεια”. Η ομιλία του κ. Φωκά, επικεντρώθηκε σε τρεις ενότητες:

  1. Ορισμός της επιστημονικής έρευνας
  2. Η σημασία της έρευνας όχι μόνο για την άνοδο της παραγωγικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας, αλλά και για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους.
  3. Η έρευνα στην απεικόνιση του εγκεφάλου θα χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα του ότι η βασική έρευνα, η βιομηχανική έρευνα και η τεχνολογία αποτελούν ενιαία οντότητα.

Το κύριο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Fernando de Valeznuela με θέμα: “Η δημοσιογραφία ως παράγων Κοινωνικής Ευθύνης”, ο οποίος εκτός των άλλων τόνισε: “Ζούμε εδώ και πολύ χρόνο σε κοινωνίες στις οποίες η αίσθηση της ευθύνης μειώνεται με μεγάλη ταχύτητα. Εξακολουθεί να υφίσταται η παραδοχή ότι μια εικόνα αξίζει περισσότερο από χίλιες λέξεις. Ζούμε σε κοινωνίες όπου μετά δυσκολίας θυμούνται την έννοια της ελληνικής λέξεως, λόγος, η οποία είναι η βάση της κατανόησης της επικοινωνίας και του διαλόγου. Το μυστικό της κατανόησης της κάθε εικόνας”.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων με το έργο “Το χαμόγελο της Τζοκόντα” του Μάνου Χατζιδάκι υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους. ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, κ.κ. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος του οικουμενικού Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος, ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σαρτζετάκης με τη σύζυγο και την κόρη του. ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Πρέσβεις διαφόρων χωρών, ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου του Υπ. Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Βρεττάκος, ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Λουκάς Ανανίκας, ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Καθηγητής κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου με τη σύζυγό του Καθηγήτρια κα Λίλα Παπαδημητρίου, ο Αντιπρόεδρος του Ωνασείου Ιδρύματος κ. Απόστολος Ζαμπέλας, ο τ. Πρόεδρος Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Ιωάννης Γρίβας, ο τ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Κόκκινος, οι Ακαδημαϊκοί κ.κ. Πάνος Λιγομενίδης και Αντώνης Κουνάδης, ο Βουλευτής κ. Ξενοφών Βεργίνης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Βουλευτής και τ. Υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας, ο τ. Υπουργός Αναστάσιος Πεπονής, οι καθηγητές μεταξύ άλλων κ.κ. Χαρ. Ρούσσος, Σωτ. Ράπτης, Χρήστος Ζερεφός, Παν. Μπεχράκης, ο Καθηγητής κ. Ιωαννίδης Πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Στρατιωτικές αρχές, ο Δήμαρχος Νέου Ψυχικού κ. Παρ. Πασσάς-Χρήστου, εξέχουσες προσωπικότητες της Ιατρικής Κοινότητας και της Αθηναϊκής κοινωνίας, κ.α.

Χαιρετισμό κι ευλογίες απηύθυνε με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχείου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Παραβρέθηκε επίσης ο Υπουργός Υγείας της Π.Γ.Δ.Μ. Prof. Dr. Vlado Dimov με τη σύζυγό του.

90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, η δημοσιογράφος (και παρουσιάστρια της εκδήλωσης) Ειρήνη Νικολοπούλου, και ο Διεθνής Πρόεδρος της Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (και προσκεκλημένος ομιλητής) κ. Fernando de Valenzuela.
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και ο Νίκος Παπαποστόλου.
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο χειρουργός Ντίνος Κωνσταντινίδης με τη σύζυγό του Μαριλένα και ο Θανάσης Παπαποστόλου με τη σύζυγό του Λία.
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο Καθηγητής Σωτήρης Ράπτης με τη σύζυγό του και η Χριστίνα και ο Γιώργος Αναστασόπουλος, πρέσβης της Ελλάδας για την UNESCO

Παρακολουθήστε τα βίντεο της εκδήλωσης:

Προσέλευση - Part 1/15

Προσέλευση - Part 2/15

Προσέλευση κι Έναρξη της Εκδήλωσης - Part 3/15

Οι συντελεστές της επιτυχίας

Ομιλία κ. Νίκου Παπαποστόλου, μέρος πρώτο

Ομιλία κ. Νίκου Παπαποστόλου, μέρος δεύτερο

Ομιλία κ. Αθανασίου Φωκά, μέρος πρώτο

Ομιλία κ. Αθανασίου Φωκά, μέρος δεύτερο

Ομιλία κ. Αθανασίου Φωκά, μέρος τρίτο και Ομιλία κ. Fernando de Valenzuela, μέρος πρώτο

Ομιλία κ. Fernando de Valenzuela, μέρος δεύτερο

Ομιλία κ. Fernando de Valenzuela, μέρος τρίτο

Ορχήστρα των Χρωμάτων: Μάνος Χατζηδάκης "Το Χαμόγελο της Τζοκόντα", μέρος πρώτο

Ορχήστρα των Χρωμάτων: Μάνος Χατζιδάκις "Το Χαμόγελο της Τζοκόντα" μέρος δεύτερο

Δεξίωση

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ