espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Η τεχνητή νοημοσύνη «σύμμαχος» στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος
SHARE POST
social
social
social
Η τεχνητή νοημοσύνη «σύμμαχος» στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος

Ζωτικής σημασίας η επίσκεψη στον δερματολόγο

Χρήση αλγορίθμων στα χέρια των ιατρών

Το μελάνωμα αποτελεί έναν από τους πλέον επιθετικούς καρκίνους, με τη εύκολη μετάσταση μέσω του λεμφικού συστήματος να αποτελεί κύριο παράγοντα κινδύνου για τον ασθενή. Η πρόληψη θεωρείται και εδώ απαραίτητη, αλλά η έγκαιρη διάγνωση με την αναγνώριση των πρώιμων σημείων του μελανώματος καθώς και το θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί να αποτελούν το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της νόσου.

Σήμερα, η έγκαιρη διάγνωση του συγκεκριμένου καρκίνου, με ανάλυση και εκτίμηση των δερματικών αλλοιώσεων, γίνεται πλέον πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με παλαιότερες μεθόδους και διευκολύνεται αφάνταστα με ένα πρωτοποριακό σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που διαθέτει μια τεράστια «δεξαμενή» πληροφοριών και εικόνων, χάρις στο λογισμικό ολόσωμης χαρτογράφησης σπίλων DermaGraphix®.

Το σύστημα αυτό, έχοντας «εκπαιδευτεί» σε περισσότερες από 66.000 πρότυπες δερματοσκοπικές εικόνες βλαβών με τη χρήση αλγορίθμων, συγκεντρώνει και απεικονίζει όλους τους σπίλους που υπάρχουν στο σώμα του εκάστοτε ασθενή, σε μία μόνο σπειροειδή φωτογραφία. Έτσι, καθίσταται πιο εύκολη η μέτρηση και σύγκρισή τους, ώστε να αποκαλύπτονται νέες και εξελισσόμενες αλλοιώσεις. Συγχρόνως, με τη χρήση κατάλληλου φακού, μεγεθύνονται οι μικροσκοπικές λεπτομέρειες του δικτύου της μελαγχρωματικής βλάβης και επιτρέπεται έτσι στον εξεταστή να διακρίνει τις απλές άτυπες βλάβες από τις καλοήθεις μελανοκυτταρικές.

Το ηλεκτρονικό σύστημα με το ειδικό λογισμικό του Αμερικανικού Οίκου Canfield που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα η PAPAPOSTOLOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES, ανοίγει το δρόμο στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Έτσι, για μια ακόμη φορά η Ελλάδα ακολουθώντας την τεχνολογική ανάπτυξη στην υπηρεσία της υγείας , συμβάλλει με τις διευκολύνσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να «θωρακιστούν» ακόμα πιο έγκυρα οι διαγνώσεις με επακόλουθο την αποτελεσματικότερη θεραπεία.

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ