espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • To 1ο Varian Users Meeting στην Ελλάδα: «Καινοτομία, Τεχνολογία & Νέες Πρακτικές»
SHARE POST
social
social
social
To 1ο Varian Users Meeting στην Ελλάδα: «Καινοτομία, Τεχνολογία & Νέες Πρακτικές»

Αθήνα, 29.09.2022 – Η PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, η μακροβιότερη ελληνική εταιρία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, διοργάνωσε με επιτυχία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου το 1ο Varian Users Meeting στην Ελλάδα, με κεντρικό θέμα «Καινοτομία, Τεχνολογία & Νέες Πρακτικές», σε συνεργασία με την Varian, A Siemens Healthineers Company, παγκόσμιο ηγέτη στην ανάπτυξη και κατασκευή ακτινοθεραπευτικών συστημάτων. Το επιστημονικό συμπόσιο διεξήχθη στο Royal Olympic Hotel και πλαισίωσαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 100 Ιατροί-Ακτινοθεραπευτές, Ακτινοφυσικοί και Τεχνολόγοι, διαμορφώνοντας μια συνολική διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο κ. Θανάσης Παπαποστόλου, Business Development Director της PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies αναφέρθηκε στη διαδρομή της συνεργασίας των δυο εταιρειών (PAPAPOSTOLOU – Varian), η οποία μετρά πάνω από 20 χρόνια και έφτασε  σήμερα  να έχει  σε  κλινική λειτουργία  σχεδόν  τα  μισά  συστήματα   στην  Ελλάδα, ενώ παράλληλα ταυτίστηκε με τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και συνέβαλε τα μέγιστα στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι ομιλητές – επαγγελματίες της Υγείας μέσα από την κλινική τους εμπειρία, έδωσαν ένα σαφές στίγμα των μεθόδων και των θεραπειών που εξελίσσονται και χαρτογράφησαν το εύρος της αναβάθμισης του εγκατεστημένου εξοπλισμού, που συντελέστηκε τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, οι εξελίξεις αυτές συνδέθηκαν άρρηκτα με τις τεχνολογικές καινοτομίες της Varian και τις δυνατότητες της PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, στην εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού αλλά και στην εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των συστημάτων. Κοινό στοιχείο όλων των ομιλιών ήταν η ανάδειξη της δυνατότητας που παρέχουν στο επιστημονικό προσωπικό τα συστήματα της Varian για ταχύτερη και πιο στοχευμένη ακτινοθεραπεία ακριβείας, αξιοποιώντας ένα μεγάλο εύρος επιλογής σύγχρονων τεχνικών (VMAT, IMRT, SRS, SBRT), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον εκάστοτε ασθενή να λαμβάνει την αποτελεσματικότερη για αυτόν θεραπεία.

Όπως αναδείχθηκε μέσα από τις εισηγήσεις, τόσο η PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, όσο και η Varian, αποτελούν εταιρείες που έχουν ως επίκεντρο τον ασθενή και δίνουν έμφαση στην ολιστική αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου.

O Ανέστης Χατζηιωάννου – Business Unit Manager, Radiotherapy της PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, τόνισε χαρακτηριστικά, «Αυτό είναι το 1Varian Users Meeting στην Ελλάδα και ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως θεσμός. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που μας δόθηκε η ευκαιρία να καλωσορίσουμε συνέδρους από σχεδόν όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία της χώρας, καθώς και ομιλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, αγκαλιάζοντας όλο τον χώρο της Ακτινοθεραπευτικής κοινότητας. Παρουσιάστηκαν τόσο από τους ίδιους τους χρήστες των μηχανημάτων που έχουμε στη χώρα μας, όσο κι από τους χρήστες του εξωτερικού και τον κατασκευαστικό οίκο Varian, όλες οι καινοτομίες και οι εφαρμογές, τονίζοντας με αυτό το τρόπο το κοινό μας όραμα, ένας κόσμος χωρίς τον φόβο του καρκίνου

O κ. Tom Wilson, Senior Manager, Product Marketing HW EMEA, Varian, A Siemens Healthineers Company, υπογράμμισε: «Το 1ο Varian User Meeting, συνιστά μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πρόβαλε μέσα από ένα πλήθος παρουσιάσεων από όλη τη χώρα επιτυχημένες πρακτικές δίνοντας έμφαση τόσο στην καινοτομία, όσο και την αφοσίωση των Ελλήνων χρηστών. Η μακρόχρονη συνεργασία της Varian με την PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies, διασφαλίζει την ολοκληρωμένη υποστήριξη της κοινότητας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στην Ελλάδα, με πλήρη πρόσβαση στις πλέον πρόσφατες λύσεις στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία.»

——————————————–

PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies
Με ιστορία άνω των 100 ετών στον τομέα της Υγείας, η PAPAPOSTOLOU Healthcare Technologies είναι η πλέον αναγνωρισμένη ελληνική επιχείρηση στον τομέα της ιατροτεχνολογίας, αντιπροσωπεύοντας διεθνώς καταξιωμένους Οίκους του εξωτερικού. Η διάθεση και εγκατάσταση ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας σε νοσοκομεία, κλινικές και ιδιωτικά ιατρεία, αποτελεί τη κύρια δραστηριότητα της εταιρίας. Μέσα από μια εξειδικευμένη ομάδα, με υψηλή τεχνογνωσία και κατάρτιση, τόσο για την άμεση τεχνική υποστήριξη όσο και για την άρτια εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στις κλινικές εφαρμογές, διασφαλίζει την πλήρη ανάπτυξη όλων των κλινικών δυνατοτήτων και τη μέγιστη αξιοποίηση κάθε εγκατεστημένου μηχανήματος.
Varian, A Siemens Healthineers Company
Η Varian, Α Siemens Healthineers Company, οραματίζεται έναν κόσμο όπου δεν θα υπάρχει φόβος για τον καρκίνο. Για περισσότερα από 70 χρόνια, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει καινοτομικές τεχνολογίες και λύσεις, για τους κλινικούς συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο, με στόχο την αντιμετώπιση του καρκίνου, υποστηρίζοντάς τους στη θεραπεία εκατομμυρίων ασθενών σε ετήσια βάση. Μέσα από μια φιλοσοφία Ευφυούς Αντιμετώπισης του Καρκίνου, αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση και η ανάλυση δεδομένων, στοχεύοντας στη βελτίωση της θεραπείας τους καρκίνου και τη διεύρυνση της πρόσβασης στην περίθαλψη. Μέσα από ένα δίκτυο 11.000 συνεργατών σε 70 σημεία στον κόσμο, διατηρεί στο επίκεντρο της προσοχής της τον ασθενή και τους κλινικούς της συνεργάτες κερδίζοντας μάχες στην αντιμετώπιση του καρκίνου, υιοθετώντας τον αγώνα που δίνουν οι καρκινοπαθείς παγκοσμίως.
SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ