espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική στο μαστό
SHARE POST
social
social
social
Πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική στο μαστό

Σημαντική εξέλιξη στον τομέα της χειρουργικής μαστού αποτελεί η χρήση της συσκευής LOCalizer™ του Οίκου Hologic. Πρόκειται για ένα σύστημα εντοπισμού μη ψηλαφητών βλαβών του μαστού, που υιοθετεί μια νέα, πρωτοποριακή τεχνική, αντικαθιστώντας τη μέχρι τώρα χρήση συρμάτινου οδηγού στις χειρουργικές βιοψίες.

Tο σύστημα εντοπισμού μη ψηλαφητών βλαβών χωρίς συρμάτινο οδηγό, LOCalizer™, έχει σχεδιαστεί για να επισημαίνει και να εντοπίζει τις μη ψηλαφητές βλάβες του μαστού. Η μέθοδος περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας μικροσκοπικής ετικέτας αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID Tag). Η ετικέτα μπορεί να τοποθετηθεί οποιαδήποτε στιγμή πριν από την χειρουργική επέμβαση και να παραμείνει για περισσότερο από 30 ημέρες (έως και μήνες) διευκολύνοντας έτσι τη ροή εργασίας του εκάστοτε νοσοκομείου. Κάθε RFID Tag, εκπέμπει ραδιοσυχνότητα όταν έρθει σε επαφή με την συσκευή εντοπισμού (probe & reader) και φέρει έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης, ο οποίος εμφανίζεται στην οθόνη της βασικής συσκευής ανάγνωσης (reader). Η βλάβη εντοπίζεται άμεσα και είναι ορατή σε κάθε μαστογραφική, υπερηχογραφική ή και MRI εξέταση.

Η χρήση της συσκευής LOCalizer , παρέχει αφενός μεγαλύτερη ακρίβεια στο χειρουργικό πεδίο καθώς υπάρχει η βεβαιότητα ότι η μαρκαρισμένη βλάβη είναι αυτή που προορίζεται για αφαίρεση (λόγω του μοναδικού κωδικού ID), αφετέρου μια πιο άνετη εμπειρία στην ασθενή καθώς μειώνει το άγχος, σε αντίθεση με το σύρμα που το εντείνει λόγω όψης και αίσθησης .

Η τοποθέτηση του RFID Tag πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο νοσοκομείο Μητέρα από την κα. Ιωάννα Γαλανού, διακεκριμένη χειρουργό μαστού.

Περισσότερες πληροφορίες & λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της νέας τεχνικής από την ιατρό, στο ακόλουθο link:

https://eleftherostypos.gr/ygeia-epistimi/protoporiaki-cheirourgiki-techniki-sto-masto-apo-tin-mastologo-ioanna-galanou-sto-mitera

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ