espa2
espa1
Greek
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ
  • ΝΕΑ
  • Eπιλογή των σωστών ρυθμίσεων αερισμού για τη θεραπεία ασθενών με covid
SHARE POST
social
social
social
Eπιλογή των σωστών ρυθμίσεων αερισμού για τη θεραπεία ασθενών με covid

Για τη θεραπεία των επιβαρυμένων πνευμόνων ενός ασθενούς με COVID-19, η επιλογή των σωστών ρυθμίσεων αερισμού είναι ζωτικής σημασίας. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές που άλλαξαν τον συμβατικό αερισμό του αναπνευστήρα σε λειτουργία INTELLiVENT-ASV παρατήρησαν ότι η αυτοματοποιημένη λειτουργία μας, μείωσε τόσο την πίεση οδήγησης (driving pressure) όσο και την μηχανική ισχύ (mechanical power) σε ασθενείς με μηχανική αναπνευστική υποστήριξη που νοσούσαν από COVID-19 και σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ARDS. Το σημαντικό αυτό συμπέρασμα, υποδηλώνει ότι ο αυτοματοποιημένος αερισμός θα μπορούσε να είναι ένας πρακτικός τρόπος να επηρεαστούν τα αποτελέσματα των ασθενών που πάσχουν από το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ARDS.

Μια πρόσφατη έρευνα από την Ολλανδία για το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ARDS που προκαλεί ο COVID-19 απέδειξε ότι η λειτουργία INTELLiVENT-ASV των αναπνευστήρων της Hamilton Medical, είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερη πίεση οδήγησης (driving pressure) και μηχανική ισχύ (mechanical power) σε σχέση με τον συμβατικό αερισμό.

Μάθετε περισσότερα για τους αναπνευστήρες της Hamilton Medical εδώ:
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ HAMILTON MEDICAL

Σε μια επιμέρους μελέτη της έρευνας: «Πρακτική του Αερισμού στον COVID-19» (PRoVENT–COVID), μια ομάδα 51 ασθενών με COVID-19 και ARDS συνδέθηκε στους αναπνευστήρες πρώτα με συμβατικές ρυθμίσεις και στη συνέχεια άλλαξαν στις ρυθμίσεις του αερισμού INTELLiVENT-ASV. Οι μετρήσεις λήφθηκαν στις 2 ώρες και στη 1 ώρα πριν από τη μετατροπή σε INTELLiVENT-ASV και στη συνέχεια στη 1 ώρα και στις 2 ώρες μετά.

Οι ενδιάμεσες τιμές για την πίεση οδήγησης (driving pressure) με τις συμβατικές ρυθμίσεις, μειώθηκαν από 13 cmH2O σε 11 και 10 cmH2O αντίστοιχα τις επόμενες 1-2 ώρες. Η μηχανική ισχύς μειώθηκε (mechanical power) από 21,5 και 24,8 J/min σε 18,8 και 17,5 J/min. Όλες οι διαφορές ήταν στατιστικά σημαντικές. Επιπλέον, η ενδιάμεση τιμή της αναπνευστικής συχνότητας (RR), της μέγιστης πίεσης αεραγωγών (Pmax), του κατά λεπτό χορηγούμενου όγκου (Minute volume) και της χορηγούεμνης συγκέντρωσης οξυγόνου FiO2 μειώθηκαν επίσης και βελτιώθηκε και η ενδοτικότητα του αναπνευστικού συστήματος( respiratory system compliance) κατά τη διάρκεια του αερισμού INTELLiVENT-ASV. Ο αναπνεόμενος όγκος (tidal volume) αυξήθηκε ελαφρά, αλλά παρέμεινε εντός των γενικά αποδεκτών ορίων ασφαλείας.

Η δημοσίευση αυτών των ευρημάτων ακολουθεί αμέσως μετά από μια πρόσφατη μελέτη που διερεύνησε τη αναπνευστική ισχύ (mechanical power) σε ένα μοντέλο πειραματικής οξείας πνευμονικής βλάβης σε χοίρους. Τα αποτελέσματα έδειξαν όχι μόνο αύξηση της πνευμονικής ουδετερόφιλης φλεγμονής μετά από 24 ώρες μηχανικού αερισμού, αλλά και συσχέτιση μεταξύ του βαθμού φλεγμονής και της μηχανικής ισχύος (mechanical power). Ενώ έχει ήδη αποδειχθεί ότι η πίεση οδήγησης (driving pressure) και η μηχανική ισχύς (mechanical power) σχετίζονται με ασθενείς με ARDS, η μελέτη που έγινε στους χοίρους, είναι το πρώτο βήμα προς την επίδειξη άμεσης συσχέτισης μεταξύ της μηχανικής ισχύος (mechanical power) και της ουδετερόφιλης φλεγμονής

SHARE POST
social
social
social
SHARE POST
social
social
social
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΕΟ

Accessibility Toolbar