espa2
espa
English
BACK TO PRODUCTS
Medumat Easy CPR
PRODUCT CATEGORY :
SPECIALTIES :
MEDUMAT Easy CPR Ventilator
DETAILED DESCRIPTION
TECHNICAL SPECIFICATIONS
ACCESSORIES
RELATED FILES
VIDEO
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο MEDUMAT Easy CPR (cardiopulmonary resuscitation) είναι ο πρώτος αναπνευστήρας στον κόσμο με φωνητικές εντολές. Με την πλήρη φωνητική καθοδήγηση του αναπνευστήρα η διαδικασία μηχανικού αερισμού και η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση απλοποιείται^^ στον βαθμό που καθίσταται εφικτή ακόμα και από μη ειδικευμένο προσωπικό^^ με ελάχιστη εμπειρία στις πρώτες βοήθειες.

Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση υποστηρίζετε με τη παράλληλη λειτουργία ενός μετρονόμου^^ όπου δίδεται η σωστή συχνότητα για αυτή. Επιπλέον στη λειτουργία «CPR» ο αερισμός / σκανδαλισμός (trigger) μπορεί να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα μέσω του MEDUtrigger το οποίο βρίσκεται πάνω στη μάσκα.

Δυνατότητα άνετης και εύκολης θεραπείας ενηλίκων^^ παίδων και νηπίων.

Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPRmode):
• Φωνητική καθοδήγηση βάσει των αντίστοιχων οδηγιών (ERC^^ ILCOR)
• Λειτουργία μετρονόμου για την καθοδήγηση των θωρακικών συμπιέσεων
• Χειροκίνητος αερισμός (trigger) μέσω του MEDUtrigger^^ το οποίο βρίσκεται πάνω στη μάσκα.

Ελεγχόμενη οξυγόνωση (Demand-flow mode):
• Υποβοήθηση του φυσικού αερισμού του ασθενούς^^ με τη χορήγηση καθαρού Ο2 στη φάση εισπνοής. Η ροή του Ο2 ρυθμίζεται αυτόματα από τον αναπνευστήρα^^ ανάλογα με τις ανάγκες του
ασθενούς και διακόπτεται κατά την εκκίνηση της φάσης εκπνοής.

Αερισμός ασθενούς με μάσκα και μέσω με αναπνευστικού σωλήνα.
• Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα μέσω ενός πλήκτρου^^ να επιλέξειτο μέσο αερισμού (αερισμός μέσω αεραγωγού^^ αερισμός/ οξυγόνωση με μάσκα)^^ ώστε να μπορούν να υποστηριχθούν μηχανικά^^ διασωληνωμένοι και μη ασθενείς
• Δυνατότητα εφαρμογής θετικής τελοεκπνευστικής πίεσης^^ μέσω εξωτερικής βαλβίδας PEEP

Ασφάλεια κατά τον αερισμό
Συνεχής αερισμός ελεγχόμενου όγκου (IPPV): Αυτόματη εμφύσηση σταθερού όγκου αερίου στον ασθενή^^ με συχνότητα που καθορίζεται από τον αναπνευστήρα^^ βάσει των προκαθορισμένων παραμέτρων αερισμού
Χειροκίνητος σκανδαλισμός πίεσης (trigger) μέσω του MEDUtrigger^^ που βρίσκεται πάνωστην μάσκα. Συμβατότητα με όλες τις μάσκες.
Απλός και εύχρηστος^^ με ένα πλήκτρο “0/I” (Off/ On) και έναν μόνο διακόπτη λειτουργίας^^ με χρωματικά διαφοροποιημέναπεδία ρύθμισης των παραμέτρων αερισμού (όγκου αερισμού ανά λεπτό & συχνότητας αναπνοής)^^ ανάλογα με την ηλικία (βάρος) του ασθενούς και ξεχωριστή θέση για λειτουργία “Demandflow”.

Φωτιζόμενο ενδείκτη πίεσης (bargraph) 0–60 mbar^^ (διαβάθμιση των 5 mbar)^^ για την παρακολούθηση του αναπνευστικού κύκλου του ασθενούς^^ καθώς επίσης και οπτικοακουστικούς συναγερμούς (με δυνατότητα σιγής)^^ που ειδοποιούν τον χρήστη στις εξής περιπτώσεις:
• Στένωσης (υψηλή αντίσταση στους αεραγωγούς του ασθενούς^^ στον αναπνευστικό σωλήνα ή στη βαλβίδα αερισμού).
• Αποσύνδεσης του αναπνευστήρα από τον ασθενή (πίεση αερισμού < 8 mbar ή δύσπνοια/ άπνοια σε λειτουργία demand-flow).
• Πτώσης της πίεσης τροφοδοσίας (< 2.7 bar).
• Εξασθένησης της μπαταρίας.
• Δυσλειτουργίας ή βλάβης του αναπνευστήρα.

Είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και οι λειτουργίες του ελέγχονται από κύκλωμα μικροεπεξεργαστών.

Ο αναπνευστήρας τροφοδοτείται με πεπιεσμένο Ο2 (2.7–6 bar) δικτύου νοσοκομείου^^ ασθενοφόρου ή φιάληςκαι ελέγχεται ηλεκτρονικά. Είναι ανεξάρτητος από οποιαδήποτε εξωτερική ηλεκτρική παροχή^^ καθώς λειτουργεί με ενσωματωμένη μπαταρία Λιθίου 3.6 V^^ της οποίας ο χρόνος ζωής υπερβαίνει τα δύο (2) χρόνια! Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται οδηγό αέριο για να λειτουργήσει^^ οι εφεδρείες των φιαλών καταναλώνονται αποκλειστικά για τις ανάγκες του ασθενούς^^ και όχι για τον αναπνευστήρα.

Ο MEDUMAT Easy CPR είναι ειδικά σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και τις διακομιδές ασθενών^^ εντός ή εκτός νοσοκομείου. Είναι φορητός^^ ιδιαίτερα μικρού όγκου (διαστάσεων 10.0 x 14.5 x 9.0 cm) και βάρους μόλις 600 gr^^ ενώ διαθέτει και σύστημα ασφαλούς στερέωσης σε πλαίσιο φορείου/ κλίνης ασθενούς^^ καθώς και επιτοίχια βάση^^ για την ανάρτησή του στο εσωτερικό τοίχωμα ασθενοφόρου.

Επιπλέον^^ είναι ανθεκτικός σε μηχανικές καταπονήσεις^^ υδατοστεγής (βαθμός στεγανότητας IPX4)^^ δεν επηρεάζεται από ηλεκτρομαγνητικά παράσιτα του περιβάλλοντος και λειτουργεί αξιόπιστα στην περιοχή θερμοκρασιών από -18 έως 60°C.

Ο MEDUMAT Easy καλύπτεται από Πιστοποιητικά Ελέγχου Ποιότητας & Ασφάλειας (ΕΝ 794-3^^ ΕΝ 60601-1^^ ΕΝ 1789)^^ σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί ιατρικών μηχανημάτων (κατηγορία προϊόντος κατά MDD: IIb) και φέρει σήμανση CE.

Τεχνικά χαρακτηριστικά αναπνευστήρα MEDUMAT Easy CPR
• Πίεση αερίου τροφοδοσίας: 2.7–6 bar.
• Λόγος εισπνοής/ εκπνοής (Ι:Ε): 1:1.67.
• Ενδοτικότητα συστήματος σωληνώσεων: Αμελητέα.
• Νεκρός χώρος βαλβίδας αερισμού: 12.8 ml.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

IPPV
• Συχνότητα αναπνοής (Freq.): 10–30 αναπνοές/ λεπτό.
• Όγκος αερισμού ανά λεπτό (MV): 3–16 lt/ min.
• Μέγιστη πίεση αερισμού (Pmax): 20 mbar (με μάσκα) ή 45 mbar (μέσω αεραγωγού).

Demand-flow mode
• Σκανδαλισμός πίεσης (trigger): < 1 mbar.
• Μέγιστη ροή: > 40 lt/ min.
• Πίεση διακοπής: 3 mbar.

Ο αναπνευστήρας MEDUMAT Easy CPR(μοντέλο WM 28140)^^ προσφέρεται πλήρης^^ με:
• MEDUtrigger (WM20900) για χειροκίνητη
• αναπνευστικό σωλήνα με βαλβίδα^^ για φυσικό αερισμό του ασθενούς (WM 22520)^^
• μάσκα ενηλίκων Νο. 5^^ με κλειστό cuff σιλικόνης (WM 5074)
• προστατευτικό μανίκι για το κύκλωμα ασθενούς (WM 8297)
• σετ εξαρτημάτων στήριξης (WM 15007)
• εξοπλισμό λειτουργικού ελέγχου του συστήματος (WM 15357).

Σημείωση: Ο αναπνευστήρας μπορεί να ενσωματωθεί σε ειδική διάταξη LIFE-BASE III^^ με χερούλι και ιμάντα ανάρτησης από τον ώμο^^ ή να προσφερθεί σε τσάντα επειγόντων χειρός – πλάτης RESCUE–PACK με κατάλληλο εξοπλισμό^^ παρέχοντας μια ολοκληρωμένη λύση για τις διακομιδές ασθενών και την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Βήμα προς βήμα οδηγίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (cardiopulmonary resuscitation) με τον MEDUMAT Easy CPR
Δύο πρώτοι εθελοντές πλησιάζουν τον ασθενή^^ ο οποίος είναι αναίσθητος/ακινητοποιημένος και δεν αναπνέει. Με την βοήθεια του αναπνευστήρα Medumat Easy CPR φωνητικής καθοδήγησης^^ θα προχωρήσουν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

1. “προσαρμόστε τις ρυθμίσεις και συνδέστε τον ασθενή”
λένε οι φωνητικές οδηγίες του Medumat Easy CPR. Ο πρώτος εθελοντής προσαρμόζει τη συχνότητα των αναπνοών και του όγκου ανά λεπτό (Tidal volume) και ενεργοποιεί το τύπο καρδιοαναπευστικής αναζωογόνησης (CPR) πατώντας το CPR κουμπί.

2. “Ξεκινήστε μαλάξεις τώρα!”
Ο δεύτερος εθελοντής ξεκινάει τις μαλάξεις στήθους^^ οδηγούμενος από το μετρονόμο^^ ο οποίος δίνει τη σωστή συχνότητα των μαλάξεων. Ο τόνος των τελευταίων τριών χτύπων του μετρονόμου αυξάνονται υποδεικνύοντας τον επόμενο αερισμό.
3. “προβείτε σε δύο αναπνοές τώρα!”
Ο πρώτος εθελοντής γέρνει το κεφάλι του ασθενούς προς τα πίσω και κρατάει την αναπνευστική μάσκα (Double C). Αφού ο δεύτερος εθελοντής έχει ολοκληρώσει 30 μαλάξεις στήθους^^ ο πρώτος πατάει το κουμπί του MEDUtrigger παρατεταμένα μέχρι να δοθούν οι δύο αναπνοές.
4. “ξεκινήστε τις μαλάξεις τώρα!”
Αφού δοθούνε δύο αναπνοές ο δεύτερος εθελοντής^^ ξεκινά τις μαλάξεις στήθους στην συχνότητα του μετρονόμου.
5. Ο medumat Easy CPR καθοδηγεί τους πρώτους εθελοντές στη διαδικασία ανάνηψης^^ μέχρι το σημείο που οι διασώστες καταφθάσουν και συνεχίσουν τη διαδικασία διάσωσης.
ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Cardiopulmonary Resuscitation (CPR) is not part of your daily work. However, you are regularly confronted with this emergency situation. That’s why it is so important to have a reliable partner on your team who can give you ideal assistance with ventilation and resuscitation.

WEINMANN Emergency has developed MEDUMAT Easy CPR, a product especially for emergency ventilation during and after resuscitation procedures.

Among other things, it lets you trigger a ventilator breath directly at the patient mask. The ventilator ensures maximum safety by providing you with clear voice prompts and guidance during resuscitation procedures. The developers at WEINMANN Emergency came up with an ergonomic design that makes MEDUMAT Easy CPR both intuitively operable and easy to carry to the emergency site.